pondelok 12. septembra 2016

Košíčky Letné radovánky

250 g hladkej múky špeciál, 125 g masla, 75 g práškového cukru, jeden žĺtok, štipku soli
Na plnenie: rôzne mäkké ovocie, džem na dno košíčkov, dve vrecúška tortového želé

Múku preosejeme na dosku aj s práškovým cukrom, premiešame so štipkou soli, do stredu dáme žĺtok, dookola kúsky masla a rýchlo vypracujeme hladké, lesklé cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky najmenej na dve hodiny. Potom rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska a vyložíme nimi košíčkové formičky. Okraje zarovnáme, košíčky poukladáme na plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Po chvíli ich vyklopíme a necháme vychladnúť. Dno košíčkov potom potrieme džemom, pôsobivo naaranžujeme do nich rôzne ovocie a polejeme čírym tortovým želé, ktoré ľahko pripravíme podľa návodu. Necháme stuhnúť. Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára