250
g hladkej múky špeciál, 125 g masla, 75
g práškového cukru, jeden žĺtok, štipku soli
Na
plnenie: rôzne mäkké ovocie, džem na dno košíčkov, dve
vrecúška tortového želé
Múku
preosejeme na dosku aj s práškovým cukrom, premiešame so štipkou
soli, do stredu dáme žĺtok, dookola kúsky masla a rýchlo
vypracujeme hladké, lesklé cesto. Zabalíme do fólie a odložíme
do chladničky najmenej na dve hodiny. Potom rozvaľkáme,
povykrajujeme kolieska a vyložíme nimi košíčkové formičky.
Okraje zarovnáme, košíčky poukladáme na plech a v stredne
vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Po chvíli ich vyklopíme a
necháme vychladnúť. Dno košíčkov potom potrieme džemom,
pôsobivo naaranžujeme do nich rôzne ovocie a polejeme čírym
tortovým želé, ktoré ľahko pripravíme podľa návodu. Necháme
stuhnúť. Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára