pondelok 12. septembra 2016

Krémové šálky

4 vajcia, 600 ml mlieka, 45 g práškového cukru, 1 ČL vanilínovej esencie, mandarínky z konzervy na ozdobenie
V mise dohladka vymiešame vajcia, cukor, mlieko a vanilínovú esenciu. Pripravenú zmes nalejeme do 6 dezertných šálok. Misky vložíme do hrnca s vodou, ktorá siaha do polovice ich výšky a prikryjeme. Na strednom ohni ohrievame do bodu varu. Povaríme asi 10 minút, odstavíme zo sporáka a krém necháme zakrytý ešte 15 minút stáť, kým celkom nezhustne. Šálky z hrnca vyberieme a na 2 hodiny dáme do chladničky. Tesne pred podávaním krém polejeme javorovým sirupom a ozdobíme mandarínkovým kompótom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára