piatok 9. septembra 2016

Zemiaky s korenenou omáčkou

1000 g zemiakov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 g mäkkého syra, 2 lyžice sladkej smotany, 2 zelené papriky, 2 feferónky, olivy, 1 cibuľa, šťava z 1 citróna, kurkuma, chilli korenie, mleté čierne korenie, soľ
Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, zalejeme zmesou mierne osolenej citrónovej šťavy, mletého čierneho korenia a chilli korenia, prikryjeme a necháme odležať v chlade. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zelené papriky a feferónky, z ktorých sme vybrali jadierka, nakrájame nadrobno.Mäkký syr, nakrájané papriky a feferónky, smotanu a trocha kurkumy vymiešame ručne alebo pomixujeme a za stáleho miešania zohrejeme na malej panvici. Na zohriatu misu uložíme uvarené zemiaky, zalejeme ich paprikovo – syrovou omáčkou a ozdobíme kolieskami pripravenej cibule, štvrťkami vajec uvarených natvrdo a olivami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára