1000
g zemiakov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 100 g mäkkého syra, 2 lyžice
sladkej smotany, 2 zelené papriky, 2 feferónky, olivy, 1 cibuľa,
šťava z 1 citróna, kurkuma, chilli korenie, mleté čierne
korenie, soľ
Cibuľu
očistíme, nakrájame na kolieska, zalejeme zmesou mierne osolenej
citrónovej šťavy, mletého čierneho korenia a chilli korenia,
prikryjeme a necháme odležať v chlade. Zemiaky očistíme a
uvaríme v osolenej vode domäkka. Zelené papriky a feferónky, z
ktorých sme vybrali jadierka, nakrájame nadrobno.Mäkký syr,
nakrájané papriky a feferónky, smotanu a trocha kurkumy vymiešame
ručne alebo pomixujeme a za stáleho miešania zohrejeme na malej
panvici. Na zohriatu misu uložíme uvarené zemiaky, zalejeme ich
paprikovo – syrovou omáčkou a ozdobíme kolieskami pripravenej
cibule, štvrťkami vajec uvarených natvrdo a olivami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára