piatok 9. septembra 2016

Zemiaky plnené mäsovou plnkou

100 g uvareného údeného (pečeného) bravčového mäsa, 30 g údenej slaniny, 4 veľké zemiaky, 1 vajce, 2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany, 2 lyžice nastrúhaného syra, 50 g húb, 20 g masla, pol cibule, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie ohňovzdornej misy, pažítka, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Zemiaky očistíme, vŕšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Slaninu rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame na plátky nakrájané huby, osolíme a udusíme domäkka.Mäso rozotrieme s vajcom, pridáme udusené a vychladnuté huby, petržlenovú vňať, mleté mäso, korenie a soľ. Všetko dobre vymiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené zemiaky, poukladáme ich do ohňovzdornej misy, ktorú sme vymastili a vysypali strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre.Keď sú zemiaky mäkké, posypeme ich nastrúhaným syrom a ešte na chvíľu zapečieme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a ozdobíme pažítkou. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahšie jedlo na večeru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára