100
g uvareného údeného (pečeného) bravčového mäsa, 30 g údenej
slaniny, 4 veľké zemiaky, 1 vajce, 2 lyžice kyslej lahôdkovej
smotany, 2 lyžice nastrúhaného syra, 50 g húb, 20 g masla, pol
cibule, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie ohňovzdornej
misy, pažítka, zelená petržlenová vňať, mleté čierne
korenie, soľ
Zemiaky
očistíme, vŕšky skrojíme a vnútro vydlabeme. Slaninu
rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame
na plátky nakrájané huby, osolíme a udusíme domäkka.Mäso
rozotrieme s vajcom, pridáme udusené a vychladnuté huby,
petržlenovú vňať, mleté mäso, korenie a soľ. Všetko dobre
vymiešame. Vzniknutou zmesou naplníme pripravené zemiaky,
poukladáme ich do ohňovzdornej misy, ktorú sme vymastili a
vysypali strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre.Keď sú zemiaky
mäkké, posypeme ich nastrúhaným syrom a ešte na chvíľu
zapečieme. Pred podávaním pokvapkáme kyslou smotanou a ozdobíme
pažítkou. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahšie jedlo na
večeru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára