sobota 4. marca 2017

Barania polievka s cesnakom

300 g baranieho masa, sol, 2 struciky cesnaku, 120 g zeleniny, 6 zrniek cierneho korenia, muskatovy kvet, dumbier, bobkovy list, cibula, 400 g zemiakov, petrzlenova vnat
Baranie maso osolime, potrieme rozotretym cesnakom, vlozime do studenej vody a varime. Ked je maso polomakke, pridame ocistenu a pokrajanu zeleninu, cele cierne korenie, kusok muskatoveho kvetu a dumbiera, bobkovy list, celu cibulu a vsetko spolu uvarime do makka. Zemiaky mozeme pridat do polievky bud spolu s koreninami, alebo ich osobitne uvarime v osolenej vode a zmiesame do hotovej polievky. Uvarene maso vyberieme, pokrajame a vlozime spat do polievky. Pred podavanim polievku ochutime petrzlenovou vnatou pokrajanou nadrobno.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára