nedeľa 5. marca 2017

Domáce Fánky

25 dkg polohrubej muky, 5 dkg tuku, 2 zltky, 1vajce, 2 lyzice rumu, citronova kora a stava z ½ citrona, 2 lyzice cukru, stipka soli, tuk na prazenie
Muku, cukor a sol preosejeme na dosku. Rozdrobime tuk, pridame vajcia, rum a citronovu stavu. Zarobime o nieco maksie cesto nez na rezance. Dobre ho spracujeme, az je cesto hladke a leskle Vyvalkame ho natenko, radielkom rozdelime na stvorce a obdlzniky, alebo formickou vykrajujeme hviezdice dvoch velkosti. Tieto dva rozlicne velke hviezdice spojime bielkom a stred stlacime obratenou vareskou. Vykrajane tvary vkladame do vopred rozpaleneho tuku a prazime ich po oboch stranach. Potom posypeme vanilkovym cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára