1.
cesto: 500 g hladkej múky, 2 žĺtky, soľ, 100 ml mlieka, pol fľaše
piva
2. cesto: polovicu Palmarínu, 200 g hladkej múky, olej na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na posypanie
2. cesto: polovicu Palmarínu, 200 g hladkej múky, olej na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na posypanie
Z
prísad vypracujeme dva druhy cesta. Prvé cesto rozvaľkáme na
tenký plát. Naň rozvaľkáme druhé cesto. Vznikne nám jeden
dvojvrstvový plát. Preloţíme ho trikrát na polovicu a necháme
30 minút odstáť. Odležané cesto opäť rozvaľkáme na 5 mm
hrubý plát, opäť ho trikrát preložíme na polovicu a necháme
30 minút odstáť. Rovnaký postup zopakujeme ešte raz. Z plátu
potom ozubeným kolieskom povykrajujeme obdžniky, ktoré v strede
narežeme a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Teplé
Božie milosti posypeme hrubou vrstvou zmiešaného práškového a
vanilínového cukru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára