štvrtok 8. septembra 2016

Slivkové, marhuľové alebo čerešňové knedle zo zemiakového cesta

Uvarí sa 1 kg zemiakov v šupke, očistí a zomelie na strojku. Potom sa zamiesi cesto s toľkou múkou, koľko si žiadajú zemiaky, pridá sa 1-2 vajcia, aby cesto bolo mäkké. Do cesta sa pridá soľ. Môže sa dať i trochu cukru a kúsok masti. Cesto sa vyvaľká na ½ cm hrubo a rozkrojí na štvorce, ktoré sa naplnia ovocím. Ovocie môže byť s kôstkami, alebo sa kôstky vyberú. Ovocné knedle sa posypú strúhanou žemľou, usmaženou a zmiešanou s práškovým cukrom alebo s makom, smaženým s práškovým cukrom. Najchutnejšie sú však posypané sladeným tvarohom a poliate hojne roztopeným maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára