400
g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, paštrnák),
kaleráb., 100 g hrášku alebo zelenej fazuľky, morská soľ.,
vegeta., PL rastlinného za studena lisovaného oleja, ovsené
vločky, pšeničné klíčky a petržlenová vňať
Koreňovú
zeleninu, kaleráb a fazuľku pokrájame. V hrnci s lyžicou oleja
najprv podusíme pokrájanú mrkvu (karotén sa rozpúšťa v oleji),
dosiahneme tak výrazné zafarbenie polievky, potom pridáme ostatnú
zeleninu. Osolíme, môžeme pridať trochu vegety a všetko spolu
dusíme 15 minút, podľa potreby podlievame vodou. Dolejeme vodu,
pridáme za hrsť ovsených vločiek a pšeničných klíčkov.
Necháme ešte chvíľu povariť. Pred podávaním pridáme 2 lyžice
jemno posekanej petržlenovej vňate.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára