utorok 13. septembra 2016

Zeleninová polievka

400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, paštrnák), kaleráb., 100 g hrášku alebo zelenej fazuľky, morská soľ., vegeta., PL rastlinného za studena lisovaného oleja, ovsené vločky, pšeničné klíčky a petržlenová vňať
Koreňovú zeleninu, kaleráb a fazuľku pokrájame. V hrnci s lyžicou oleja najprv podusíme pokrájanú mrkvu (karotén sa rozpúšťa v oleji), dosiahneme tak výrazné zafarbenie polievky, potom pridáme ostatnú zeleninu. Osolíme, môžeme pridať trochu vegety a všetko spolu dusíme 15 minút, podľa potreby podlievame vodou. Dolejeme vodu, pridáme za hrsť ovsených vločiek a pšeničných klíčkov. Necháme ešte chvíľu povariť. Pred podávaním pridáme 2 lyžice jemno posekanej petržlenovej vňate.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára