2
kocky droždia, 1 kg polohrubej múky, 3 lyžice, práškového
cukru,1 prášok do pečiva, 3 žĺtky, 2 dl oleja, 5 dl teplého
mlieka,
V asi 2,5 dl teplého mlieka rozpustíme 2 lyžice cukru, 2 kocky droždia a necháme nakysnúť. Zvyšné suroviny a vykysnutú zmes zmiešame, olej pridáme až na koniec. Necháme 30 minút podkysnúť a cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Plníme salámou, syrom, uhorkou, vajíčkom alebo kukuricou. Trojuholníky stáčame smerom dnu, do stredu. Na plechu necháme odstáť hodinu. Pred pečením ich potierame žĺtkom a mliekom, po upečení zas studenou sladkou vodou.
V asi 2,5 dl teplého mlieka rozpustíme 2 lyžice cukru, 2 kocky droždia a necháme nakysnúť. Zvyšné suroviny a vykysnutú zmes zmiešame, olej pridáme až na koniec. Necháme 30 minút podkysnúť a cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Plníme salámou, syrom, uhorkou, vajíčkom alebo kukuricou. Trojuholníky stáčame smerom dnu, do stredu. Na plechu necháme odstáť hodinu. Pred pečením ich potierame žĺtkom a mliekom, po upečení zas studenou sladkou vodou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára