30
g masla, 30 g hrubej múky, 1 dl mlieka, 50 g tvrdého syra, 2
vajcia, soľ
Omáčka: 20 g masla, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, voda, soľ, pažítka
Omáčka: 20 g masla, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, voda, soľ, pažítka
Do
masla pridáme múku, trochu popražíme, zalejeme mliekom a uvarime
na hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame žĺtky, na malé kocky
pokrájaný syr, soľ a sneh ušľahaný z bielkov. Hmotu dáme do
vymastených hrnčekov. Hrnčeky vložíme do nádoby s vodou a
prikryté pomaly varíme 10 minút.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju mliekom a vodou, posolíme a povaríme. Do hotovej dáme nadrobno pokrájanú pažítku. Uvarený puding vyklopíme a podávame s omáčkou.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Zalejeme ju mliekom a vodou, posolíme a povaríme. Do hotovej dáme nadrobno pokrájanú pažítku. Uvarený puding vyklopíme a podávame s omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára