8
zemiakov, 200 g mrazeného hrášku, 200 g prerastenej údenej
slaniny, 1 cibuľa, 120 g tvrdého syra, 1 strúčik cesnaku, soľ,
mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 200 g zemiakov
uvarených v šupke
Zemiaky
dôkladne umyjeme, dáme na plech, upečieme a necháme vychladnúť.
Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu a spolu restujeme. Z vychladnutých zemiakov odrežeme vrch,
vnútro čiastočne vydlabeme, roztlačíme ho vidličkou, pridáme
zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na jemnom strúhadle,
opečenú cibuľu so slaninou, hrášok, postrúhaný syr a
pretlačený cesnak. Zmes posolíme, okoreníme, dobre premiešame a
naplníme ňou zemiaky, ktoré vložíme do vymasteného pekáča,
obložíme zvyšnou plnkou a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára