25
slimákov, 60 gmasti, 200 g húb, 10 g hladkej múky, voda, soľ,
cesnak, cibuľa, petržlenová vňať, rasca, mleté čierne korenie,
mletá červená paprika
Živé
slimáky očistíme kefkou v tečúcej vode. Potom ich dáme do
vriacej vody na 15 minút, nato ich ocedíme a háčikom vyberieme
telá z ulít. Dobre umyté slimáky dáme v čistej vode znova variť
na 2-3 hodiny. Vkladáme ich do vriacej vody, do ktorej sme pridali
rascu, mleté korenie, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu.
Nadrobno posekanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme červenú
papriku, uvarené slimáky, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme 15
minút. Potom pridáme pokrájané huby a spolu dusíme. Nakoniec
zaprášime múkou a povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára