pondelok 3. októbra 2016

Slimáky na hubách

25 slimákov, 60 gmasti, 200 g húb, 10 g hladkej múky, voda, soľ, cesnak, cibuľa, petržlenová vňať, rasca, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
Živé slimáky očistíme kefkou v tečúcej vode. Potom ich dáme do vriacej vody na 15 minút, nato ich ocedíme a háčikom vyberieme telá z ulít. Dobre umyté slimáky dáme v čistej vode znova variť na 2-3 hodiny. Vkladáme ich do vriacej vody, do ktorej sme pridali rascu, mleté korenie, petržlenovú vňať, cesnak a cibuľu. Nadrobno posekanú cibuľu zapeníme na masti, pridáme červenú papriku, uvarené slimáky, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme 15 minút. Potom pridáme pokrájané huby a spolu dusíme. Nakoniec zaprášime múkou a povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára