nedeľa 2. októbra 2016

Šalát s teľacím mozgom

2 teľacie mozgy, soľ, mleté čierne korenie, ½ dl oleja, ½ dl octu, pol citróna, 2 hlávky šalátu, ocot, olej, 4 vajcia, 30 g olív, 6 sardel
Očistené teľacie mozgy uvaríme, vyberieme a dáme na sito odkvapkať. Potom ich pokrájame, uložíme do nádoby, posolíme, okoreníme, polejeme olejom, octom, citrónovou šťavou a zakryté necháme jeden deň v chladničke postáť. Hlávkový šalát dobre umyjeme, pokrájame na rezance, posolíme a polejeme octom a olejom. Vajcia uvaríme na tvrdo a olúpeme. Na dno misy uložíme pokrájaný šalát, naň mozog a medzi srdiečka šalátu odkstkované olivy a pokrájané sardely. Na šalát poukladáme vajcia pokrájané na štvrtiny. Polejeme octom a olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára