2
teľacie mozgy, soľ, mleté čierne korenie, ½ dl oleja, ½ dl
octu, pol citróna, 2 hlávky šalátu, ocot, olej, 4 vajcia, 30 g
olív, 6 sardel
Očistené
teľacie mozgy uvaríme, vyberieme a dáme na sito odkvapkať. Potom
ich pokrájame, uložíme do nádoby, posolíme, okoreníme, polejeme
olejom, octom, citrónovou šťavou a zakryté necháme jeden deň v
chladničke postáť. Hlávkový šalát dobre umyjeme, pokrájame na
rezance, posolíme a polejeme octom a olejom. Vajcia uvaríme na
tvrdo a olúpeme. Na dno misy uložíme pokrájaný šalát, naň
mozog a medzi srdiečka šalátu odkstkované olivy a pokrájané
sardely. Na šalát poukladáme vajcia pokrájané na štvrtiny.
Polejeme octom a olejom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára