400
g polohrubej múky, 20 g droždia, štipku soli, mlieko
Plnka:
200 g tvarohu, slivkový lekvár, 150 g pomletého maku zmiešaného
s 50 g práškového cukru, 150 g pomletých orechov zmiešaných s
50 g práškového cukru, 100 g rozpusteného masla, práškový
cukor
Do
preosiatej múky zamiešame rozdrobené droždie, štipku soli a
vlažné mlieko. Vypracujeme nie príliš husté cesto, ktoré
necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej
doske rozvaľkáme a okrúhlou formičkou vykrajujeme dolky, ktoré
necháme na doske znovu kysnúť. Nakysnuté ich opečieme na
rozpálenej platni z obidvoch strán. Opečené ich obaríme vriacou
vodou a položíme na tanier. Dolky potrieme slivkovým lekvárom,
pokvapkáme rozpusteným maslom a obalíme v makovej a orechovej
plnke alebo posypeme tvarohom s práškovým cukrom. Na záver môžeme
dolky opäť pokvapkať rozpusteným maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára