pondelok 3. októbra 2016

Tvarohová žemlovka

päť žemlí, 200 ml mlieka, jedno vrecúško vanilínového cukru, jedno vajce, 40 g masla Plnka: 300 g mäkkého tvarohu, jedno vrecúško vanilínového cukru, 80 g práškového cukru, dve vajcia, dve lyžice kyslej smotany, 100 g hrozienok, dve lyžice hrubej múky
Žemle nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter. Pekáč vymastíme, dno obložíme tretinou žemieľ, potrieme polovicou plnky a postup opakujeme. Vrchnú časť tvoria žemle. Celé zalejeme mliekom rozšľahaným s vanilínovým cukrom a vajcom, obložíme plátkami masla a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Žemľovku podávame posypanú cukrom a s kompótom.

Plnka: Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom, so žĺtkami, s kyslou smotanou, hrozienkami, múkou, premiešame a necháme postáť asi desať minút. Potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára