päť
žemlí, 200 ml mlieka, jedno vrecúško vanilínového cukru, jedno
vajce, 40 g masla Plnka: 300 g mäkkého tvarohu, jedno vrecúško
vanilínového cukru, 80 g práškového cukru, dve vajcia, dve
lyžice kyslej smotany, 100 g hrozienok, dve lyžice hrubej múky
Žemle
nakrájame na plátky hrubé asi jeden centimeter. Pekáč vymastíme,
dno obložíme tretinou žemieľ, potrieme polovicou plnky a postup
opakujeme. Vrchnú časť tvoria žemle. Celé zalejeme mliekom
rozšľahaným s vanilínovým cukrom a vajcom, obložíme plátkami
masla a vo vyhriatej rúre upečieme doružova. Žemľovku podávame
posypanú cukrom a s kompótom.
Plnka:
Tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom, so žĺtkami,
s kyslou smotanou, hrozienkami, múkou, premiešame a necháme postáť
asi desať minút. Potom zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára