pondelok 3. októbra 2016

Krupicový závin

800 g hrubej múky, vajce, mlieko, 50 g cukru, soľ, 20 g droždia, ½ dl oleja, 40 g masti, 100 g krupice, 60 g cukru do mlieka, voda
Z múky, vajca, cukru, soli, droždia, oleja a vlažného mlieka pripravíme cesto, ktoré necáme na teplom mieste nakysnúť. Krupicu opražíme na masti, posolíme a zalejeme vriacou vodou a necháme podusiť. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári na hrúbku prsta a posypeme udusenou krupicou. Cesto stočíme, dáme na vymastený plech a necháme podkysnúť. Potom závin potrieme roztopenou masťou a upečieme. Upečený pokrájame na 8-10 cm kúsky. Namáčame ich do teplého sladkého mlieka a ukladáme do vymastenej rajnice reznou plochou hore tesne vedľa seba. Prikryjeme a dáme zapiecť do rúry.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára