800
g hrubej múky, vajce, mlieko, 50 g cukru, soľ, 20 g droždia, ½ dl
oleja, 40 g masti, 100 g krupice, 60 g cukru do mlieka, voda
Z
múky, vajca, cukru, soli, droždia, oleja a vlažného mlieka
pripravíme cesto, ktoré necáme na teplom mieste nakysnúť.
Krupicu opražíme na masti, posolíme a zalejeme vriacou vodou a
necháme podusiť. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom lopári
na hrúbku prsta a posypeme udusenou krupicou. Cesto stočíme, dáme
na vymastený plech a necháme podkysnúť. Potom závin potrieme
roztopenou masťou a upečieme. Upečený pokrájame na 8-10 cm
kúsky. Namáčame ich do teplého sladkého mlieka a ukladáme do
vymastenej rajnice reznou plochou hore tesne vedľa seba. Prikryjeme
a dáme zapiecť do rúry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára