800
g teľacej pečene, 100 g hovädzieho špiku, 2 žemle, 1 ½ dl
mlieka, 100 g šampiňónov, petržlenová vňať, cibuľa, 40 g
masti, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 0,5 g muškátového
kvetu, 20 g strúhanky, ½ bravčovej sieťky
Teľaciu
pečeň odblaníme a pokrájame na kúsky. Hovädzí špek a žemle
namočené v mlieku a vytlačené zomelieme. Šampiňóny, vňať a
cibuľku nadrobno pokrájame, udusíme na masti, pridáme do zomletej
pečene, posolíme, pridáme čierne korenie, majorán, muškátový
kvet, vajcia a spolu zamiešame. Bravčovú sieťku rozotrieme,
posypeme strúhankou, uložíme do nej zamiešanú pečeň, zabalíme,
vložíme do vymasteného pekáča, posypeme strúhankou a upečieme
v rúre. Upečený kuchon pokrájame a polejeme výpekom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára