nedeľa 2. októbra 2016

Kuchon z teľacej pečene

800 g teľacej pečene, 100 g hovädzieho špiku, 2 žemle, 1 ½ dl mlieka, 100 g šampiňónov, petržlenová vňať, cibuľa, 40 g masti, soľ, majorán, mleté čierne korenie, 0,5 g muškátového kvetu, 20 g strúhanky, ½ bravčovej sieťky
Teľaciu pečeň odblaníme a pokrájame na kúsky. Hovädzí špek a žemle namočené v mlieku a vytlačené zomelieme. Šampiňóny, vňať a cibuľku nadrobno pokrájame, udusíme na masti, pridáme do zomletej pečene, posolíme, pridáme čierne korenie, majorán, muškátový kvet, vajcia a spolu zamiešame. Bravčovú sieťku rozotrieme, posypeme strúhankou, uložíme do nej zamiešanú pečeň, zabalíme, vložíme do vymasteného pekáča, posypeme strúhankou a upečieme v rúre. Upečený kuchon pokrájame a polejeme výpekom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára