pondelok 3. októbra 2016

Omeleta s mäsovo-brokolicovou plnkou

6 vajec, 3 polievkové lyžice mlieka, soľ, 300-400 g zomletého bravčového mäsa z pliecka, 300 g brokolice uvarenej v slanej vode, 60 g nadrobno nasekanej cibule, olej, soľ, rasca, mleté čierne korenie,1-2 kávové lyžičky kari korenia a sójovú omáčku
Rozbité vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom. Na rozpálenej panvici s olejom postupne upečieme omelety, ktoré naplníme mäsovou plnkou s brokolicou, ktorú pripravíme nasledovne: bravčové mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku, na rozpálenom oleji do sklovita opražíme cibuľu, pridáme zomleté mäso, mierne opražíme a podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Udusíme domäkka. Potom mäso zmiešame s uvarenou a pokrájanou brokolicou. Servírujeme s čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára