50
dag hovädzej pečene, 5 dag masti, 8 dag cibule, 2 dag rajčiakového
pretlaku, 4 dag údenej slaniny, 2 dag hladkej múky, soľ, čierne
korenie
Mladú
hovädziu pečeň zbavíme blán, pokrájame na štyri rezne, mierne
naklopeme, okraje narežeme, obalíme v múke a na rozpálenej masti
rýchlo z oboch strán opečieme. Opečené rezne z masti vyberieme a
do jej zvyšku pridáme postrúhanú cibuľu, opražíme do ružová,
pridáme rajčiakový pretlak a opečené rezne, trošku podlejeme
vodou a prikryté podusíme do mäkka. Počas dusenia rezne občas
obrátime. Pred dodusením posolíme a okoreníme. Nakoniec na rezne
nalejeme opraženú údenú slaninu pokrájanú na kocky.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára