sobota 1. októbra 2016

Hovädzia pečeň na slanine

50 dag hovädzej pečene, 5 dag masti, 8 dag cibule, 2 dag rajčiakového pretlaku, 4 dag údenej slaniny, 2 dag hladkej múky, soľ, čierne korenie
Mladú hovädziu pečeň zbavíme blán, pokrájame na štyri rezne, mierne naklopeme, okraje narežeme, obalíme v múke a na rozpálenej masti rýchlo z oboch strán opečieme. Opečené rezne z masti vyberieme a do jej zvyšku pridáme postrúhanú cibuľu, opražíme do ružová, pridáme rajčiakový pretlak a opečené rezne, trošku podlejeme vodou a prikryté podusíme do mäkka. Počas dusenia rezne občas obrátime. Pred dodusením posolíme a okoreníme. Nakoniec na rezne nalejeme opraženú údenú slaninu pokrájanú na kocky.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára