pondelok 3. októbra 2016

Ovocné rezy

5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky,
Plnka: 200 g rozpustenej bielej polevy, 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 800 g sterilizovaných broskýň, 9 dl mlieka, 2 Zlaté klasy 4 lyžice kryštálového cukru, 2 vanilínové cukry,
Na ozdobu: 3 dl smotany na šľahanie, kakao, stužovač šľahačky,

Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Spolu zľahka premiešame. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Po vychladnutí ho potrieme lekvárom a rozložíme naň pokrájané broskyne. Potrieme plnkou a odložíme na chladné miesto. Na polevu natrieme vyšľahanú smotanu s kakaom a so stužovačom šľahačky.
Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru a zo Zlatého klasu uvaríme hustý puding a necháme ho dobre vychladnúť. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a s rozpustenou bielou polevou. Potom pridáme vychladnutý puding a spolu premiešame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára