štvrtok 16. februára 2017

Bačovský závin

1 kg baranieho masa z pliecka, sol, zemla, mlete cierne korenie, 2 struciky cesnaku, 3 vajcia, 150 g udenej slaniny, 80 g cibule, 40 g masti, 3 lyzice rajciakoveho pretlaku, 30 g hladkej muky
Oplachnute pliecko vykostime a prebytocne kusky masa odrezeme. Pliecko vyklepeme na sirsi plat a osolime. Odrezky zomelieme, pridame namocenu a vytlacenu zemlu, sol, mlete cierne korenie, roztlaceny cesnak a jedno vajce. Zmes dobre premiesame a rozotrieme na vyklepane maso. Slaninu pokrajame na tenke platky a oblozime nimi pripraveny plat masa. Na 30 g cibule pripravime z 2 vajec prazenicu, ktoru po vychladnuti dame na platky slaniny. Potom plat zvinieme a obviazeme bielou nitou. Zvysok cibule pokrajame, oprazime na masti, pridame rajciakovy pratlak zriedeny vodou a na tomto zaklade udusime maso do makka. Makke maso vyberieme, stavu zaprasime mukou, dochutime cesnakom, solou, mletym ciernym korenim, dobre prevarime a precedime. Zo zavinu odstranime nit a pokrajame ho na platky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára