štvrtok 16. februára 2017

Baranina so zeleninou

340 g chudeho baranieho masa, lyzica oleja, 2 lyzice muky, strucik cesnaku, mlete cierne korenie, 1/2 l vody, 12 sampinonov, cibula, 8 malych karotiek, 600 g drobnych zemiakov, 4 petrzleny, lyzica rozmarinu, 220 g cerstveh fazulky, 4 lyzice posekanej petrzlenovej vnate, sol
Z masa odstranime vsetok viditelny tuk a pokrajame na drobne kocky rovnakej velkosti. Zohrejeme olej a poprazime na nom maso do hneda. Posypeme mukou a za staleho miesania prazime dalej. Pomaly prilievame horucu vodu, miesame, prudko povarime a potom hodinu dusime na miernejsom teple. Odstavime, nechame vychladnut a zvrchu pozbierame lyzicou vsetok tuk. Nechame znova zovriet, pridame pokrajanu cibulu, ocistene sampinony, pokrajane na platky, a oprazene na tuku, cesnak, karotku a petrzlen, vsetko pokrajane na drobne kocky, dalej hrasok, fazulku a rozmarin a dusime 45 minut, az kym vsetko nezmakne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára