štvrtok 16. februára 2017

Baranie na smotane

700 g baranieho stehna, 50 g udenej slaniny, 5 lyzic oleja, mrkva, petrzlen, zeler, cibula, 2 lyzice muky, sol, mlete cierne korenie, 2 dl kyslej smotany, citron, 2 bobkove listy, trosku tymianu, klincek, cukor
Maso zbavime blan a loja, zo vsetkych stran osolime a prespikujeme slaninou. Zeleninu ocistime, umyjeme a nakrajame na tenke kolieska. Ocistenu cibulu nakrajame na tenke platky a spolu so zeleninou vlozime k prespikovanemu masu do kastrola. Podlejeme 3 lyzicami oleja, pridame tymian, bobkovy list, korenie a klincek. Podliate troskou vody dusime 2 hodiny. Medzi dusenim maso potierame zvyskom oleja a podlievame teplou vodou. Ked je maso makke, dame ho do rury prudko prepiect. Upecene maso vyberieme, nechame vychladnut a potom pokrajame na tenke platky. Udusenu zeleninu rozmixujeme, zriedime vypekom, prevarime a zahustime zatrepkou z muky a smotany. Pridame zvysok oleja a ochutime citronovou stavou, solou a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára