štvrtok 16. februára 2017

Baranie stehno po gazdovsky

60 dg vykosteneho baranieho stehna, 15 dg baranej klobasky, 5 dg masti, strucik cesnaku, trochu rasce, mleteho korenia, bobkovy list, sol, 2 PL rajciakoveho pretlaku, 50 dg hladkej muky, stava z 1 citrona, 10 dg sampinonov, 20 dg suchej fazule, 2 vajcia
Z baranieho masa vykrojime velky plat, rozlozime nan rovnomerne na tenko nakrajanu klobasku a zvinieme. Konce zaviazeme cvernou. Vrch posolime a na masti opecieme do ruzova. Pridame rajciakovy pretlak, rozotrety cesnak, rascu, bobkovy list, citronovu stavu, zalejeme vriacou vodou a nechame dusit na miernom ohni. Po case dusenia pridame sampinony nakrajane na velke kocky a dusime az je vsetko makke. V osobitnej vode varime namocenu suchu fazulu, scedime ju a pridame do masa. Vsetko dokladne premiesame. Pri davkovani polozime na fazulu plnene maso s klobaskou a ozdobime stvrtkou tvrdo uvareneho vajcia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára