nedeľa 26. februára 2017

Baranina s fazuľou a mrkvou

250 g chudej baraniny, 2 lyzice oleja, 2 cibule, 200 g fazule, 4 dl vody, mlete cierne korenie, 2 mrkvy, 2 petrzleny, 3 lyzice tmavej muky, 2 lyzice posekanej petrzlenovej vnate, sol
Maso ocistime od blan a tuku a pokrajame na drobne kusky. Cibulu spenime na oleji, pridame maso a opekame, az je zltohnede. Fazulu, ktoru sme vecer pred pripravou namocili do vody, aby napucala, posolime, pridame vodu, prudko povarime 10-15 minut na silnom ohni a za staleho miesania podusime 1 a 1/2 hodiny na slabsom ohni. Pridame mrkvu a petrzlen a dusime dalsich 30-45 minut, az vsetko zmakne. Muku zamiesame do maleho mnozstva studenej vody, pridame horuci vyvar a zavarime do celeho obsahu. Za staleho miesania povarime vsetko spolu 8-10 minut.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára