štvrtok 16. februára 2017

Baranie rebierko

1 kg baranieho kare, 300 g kyslej kapusty, 100 g jacmennych krupov, 60 g susenych sliviek, sol, 2 struciky cesnaku, mlete cierne korenie, majoran, 2 polievkove lyzice rajciakoveho pretlaku, bobkovy list, 60 g cervenej cibule
Z baranieho kare nasekame rebierka, vyklepeme ich, osolime, okorenime, potrieme cesnakom a na prudkom ohni z obidvoch stran opecieme. Rebierka vyberieme, na tuku oprazime pokrajanu cibulu, pridame rajciakovy pretlak, zalejeme vodou. Do vriaceho zakladu vlozime opecene rebierka, bobkovy list, cesnak a dusime domakka. Maso vyberieme, do stavy pridame kyslu kapustu a napoly uvarene krupy. Dovarime, pridame susene slivky, dochutime majoranom, ciernym korenim a solou. Podavame s horucimi udusenymi baranimi rebierkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára