štvrtok 16. februára 2017

Baranie rebierko v kapustnom liste

600 g baranieho chrbta, olej, 1 kg bielej kapusty, sol, cibula, 2 struciky cesnaku, cela rasca, mleta cervena paprika, 2 vacsie zemiaky, 1 dl kyslej smotany, 0,5 dl bieleho vina
Z ocisteneho a umyteho baranieho chrbta po vykrojeni strednej kosti nakrajame 4 rebierka, osolime, po oboch stranach opecieme na oleji doruzova a vyberieme. Do vypeku dame nadrobno nakrajanu cibulu a nechame ju spenit. Pridame prelisovany cesnak, mletu papriku, zalejeme vyvarom a vinom. Hlavkovu kapustu rozoberieme na listy, nechame asi 2 minuty povarit vo vriacej vode a do listov potom zabalime opecene rebierka. Takto upravene ich vlozime do stavy a nechame dusit, kym kapusta a maso nezmaknu. Do smotany pridame jemne postruhane surove zemiaky, spolu zmiesame, vlejeme do stavy a povarime, aby bola viazana.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára