sobota 25. februára 2017

Jahňacie stehno na cesnaku

800 g jahnacieho stehna, 1 lyzicku soli, 1 hlavku cesnaku, mlete cierne korenie, 2 lyzice masti, 100 g cibule, 4 dl vody, 1 lyzicku hladkej muky
Ocistene, oplachnute jahnacie maso sa osusi, potrie polovicou cesnaku rozotreteho so solou, okoreni a upevni motuzom. Na rozohriatom tuku sa oprazi dozlata na platky nakrajana cibula a zvysok cesnaku, vlozi sa pripravene maso, opecie, mierne podleje castou horucej vody a pecie sa pod pokryvkou domakka. Pocas pecenia sa maso obracia a polieva vlastnou stavou, podla potreby sa dolieva horucou vodou. Upecene maso sa vyberie, stava vydusi na tuk, zaprasi mukou, oprazi, zaleje potrebnym mnozstvom vody, rozmiesa a necha dobre prevarit asi 20 minut. Stava sa podla potreby dochuti solou a precedi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára