štvrtok 16. februára 2017

Baraní steak v rôsole

75 dg baranieho chrbata, 10 dg mrkvy, 5 dg zeleru, 5 dg cibule, strucik cesnaku, bobkovy list, 10 dg sampinonov, 5 dg zelatiny, 1 dl cerveneho vina, 3 vajcove bielka
Barani chrbat vykostime, odblanime, zalejeme vodou, pridame zeleninu, cesnak, cibulu, bobkovy list, sol a varime asi 1,5 hodiny. Potom maso vyberieme, do vyvaru pridame ocot, cukor, vajcove bielka rozshlahane asi v 0,5 dl vody so zelatinou. Vsetko varime na miernom ohni. Bielka vo vyvare rozslahame a tym sa vyvar vycisti. Potom ho precedime cez obrusok, zalejeme cervenym vinom a premiesame. Rosolom naplnime pohare s obsahom 1,5 dl: prvou davkou rosolu pokryjeme dno pohara asi na vysku 1 cm a nechame ho stuhnut. Na stuhnuty rosol polozime uvareny sampinon, platok masa a pohar doplnime rosolom. V chlade nechame stuhnut. Pri vyklapani ponorime najprv pohar do teplej vody a obsah vyklopime na studeny tanier.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára