štvrtok 16. februára 2017

Baranie rebierko s cibuľovou kašou a syrom

600 g baranieho rebierka, 3 cibule, 80 g masla, hladka muka, 1/4 l smotany, 2 zltky, 50 g parmezanu, struhanka, sol, mlete cierne korenie, muskatovy oriesok
Ocistene rebierka naklepeme, osolime, okorenime a na rozpalenim masle z oboch stran opecieme, podlejeme horucou vodou a dusime do makka. Cibulu osupeme a v troske vody ju uvarime do makka. Pretrieme cez sito. Z druhej polovicky masla pripravime svetlu zaprasku, rozmiesanu s cibulovou kasou a zriedime troskou smotany. Kasa musi byt husta preto pridame zltky a polovicu nastruhaneho syra. Rebierko dame na pekac, potrieme cibulovou kasou, posypeme struhankou, zvysnym syrom, pokvapkame maslom a dame nachvilu do rury. Zvysnu cibulovu kasu zriedime smotanou, pridame zvysok syra a za staleho miesania prehrejeme. Rebierka prelejeme omackou a podavame s maslovymi haluskami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára