štvrtok 16. februára 2017

Baranina na štajerský spôsob

25 dg vykosteneho baranieho pliecka, 75 dg baranieho krku, 5 5 dg masti, 12 dg cibule, 3 struciky cesnaku, majoranka, mleteho korenia, cukru, octu, kora z pol citrona, 50 dg zemiakov, stvrtku kelovej hlavky a 10 dg zeleru
Vykostene pliecko a krk nakrajame na kocky. Na masti podusime cibulu, nakrajanu na platky, do ruzova. Pridame postruhany cesnak, majoranku, korenie, dokladne umytu citronovu koru a nakoniec pokrajane maso. Zalejeme horucou vodou, osolime a nechame 1,5 hodiny dusit. Casto miesame. Ked je maso takmer uvarene, pridame zemiaky pokrajane na stvrtky, zeler, mrkvu, na vacsie kusky nakrajany kel a dusime, kym nie je maso makke. Nakoniec dochutime octom a cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára