200
g údeného mäsa alebo šunky,1 kg červenej hlávkovej kapusty, 8
PL oleja,100 g strúhanky,4 vajcia, väčšia cibuľa, tuk – na
vymastenie formy, strúhanka – na vysypanie formy, olej,soľ
Nadrobno
nakrájanú cibuľu dosklovita osmažíme na oleji. Prisypeme
nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a domäkka udusíme.
Odstavíme a do schladnutej kapusty pridáme žĺtka, strúhanku a
nadrobno nakrájané údené mäso. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý
sneh vyšľahaný z bielkov. Pekáč vymastíme tukom a vysypeme
strúhankou, naplníme pripravenou zmesou a vo vyhriatej rúre
zapekáme. Nákyp môžeme podávať s zemiakovou kašou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára