nedeľa 4. septembra 2016

Halušky s kyslou kapustou

4 veľké zemiaky,2 vajcia,soľ,hladká múka,2 hrste kapusty,4 cm hrubá slanina
Zemiaky očistíme a najemno nastrúhame. Pridáme dve vajíčka a postupne vmiešavame múku tak, aby cesto bolo primerane husté a pritom sa nerozvarilo, keď ho budeme variť – skúsenosť nás to naučí.Podľa chuti pridáme soľ.Pripravené cesto z dreveného lopára po jednej haluške lyžicou hádžeme do vriacej vody. Halušky si povrú asi tak minútku – dve, a keď vystupujú na hladinu, vyhadzujeme ich postupne do vandlíka, kde je pripravená prvá hrsť kyslej kapusty. Keď sa nám podarí vyhádzať všetky halušky, pridáme aj druhú hrsť kyslej kapusty a poriadne zamiešame.Zo slaniny nakrájame primerané kocky, spražíme ju samu na sebe (na vlastnej šťave) a hotové halušky si ňou na tanieri dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára