4
veľké zemiaky,2 vajcia,soľ,hladká múka,2 hrste kapusty,4 cm
hrubá slanina
Zemiaky
očistíme a najemno nastrúhame. Pridáme dve vajíčka a postupne
vmiešavame múku tak, aby cesto bolo primerane husté a pritom sa
nerozvarilo, keď ho budeme variť – skúsenosť nás to
naučí.Podľa chuti pridáme soľ.Pripravené cesto z dreveného
lopára po jednej haluške lyžicou hádžeme do vriacej vody.
Halušky si povrú asi tak minútku – dve, a keď vystupujú na
hladinu, vyhadzujeme ich postupne do vandlíka, kde je pripravená
prvá hrsť kyslej kapusty. Keď sa nám podarí vyhádzať všetky
halušky, pridáme aj druhú hrsť kyslej kapusty a poriadne
zamiešame.Zo slaniny nakrájame primerané kocky, spražíme ju samu
na sebe (na vlastnej šťave) a hotové halušky si ňou na tanieri
dochutíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára