cesto
: 90
dkg polohrubej múky,9 dkg čerstvého droždia /cca 2 kocky po 42
gr./,4 dl mlieka,10 dkg cukru,3 polievkové lyžice oleja,sneh z 3
bielkov
krém
: V 1/2 litri mlieka uvaríme krém z 2 balíčkov kakaového
pudingu , 1 polievkovej lyžice hrubej múky spolu s 25 dkg cukru a 4
polievkovými lyžicami kakaa.Ešte do teplého zamiešame 25 dkg
Hery.Do krému môžeme dať na vylepšenie aj trochu rumu
Urobíme
klasické kysnuté cesto, do ktorého zapracujeme sneh z 3
bielkov.Cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. Každý bochníček
vyvaľkáme, naplníme krémom a zvinieme ako závin. Potom
tieto záviny spletieme po dvoch dokopy – a dostanem 3 pletence.
Uložíme ich na pomastený plech, necháme chvíľu podkysnúť
/stačí 15-20 min/ potom ich potrieme rozšľahanými žltkami a
upečieme.Po upečení potrieme cukrovou vodou, aby boli pekné
lesklé.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára