nedeľa 4. septembra 2016

Pletenec plnený pudingovým krémom

cesto : 90 dkg polohrubej múky,9 dkg čerstvého droždia /cca 2 kocky po 42 gr./,4 dl mlieka,10 dkg cukru,3 polievkové lyžice oleja,sneh z 3 bielkov
krém : V 1/2 litri mlieka uvaríme krém z 2 balíčkov kakaového pudingu , 1 polievkovej lyžice hrubej múky spolu s 25 dkg cukru a 4 polievkovými lyžicami kakaa.Ešte do teplého zamiešame 25 dkg Hery.Do krému môžeme dať na vylepšenie aj trochu rumu

Urobíme klasické kysnuté cesto, do ktorého zapracujeme sneh z 3 bielkov.Cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. Každý bochníček vyvaľkáme, naplníme krémom a zvinieme ako závin. Potom tieto záviny spletieme po dvoch dokopy – a dostanem 3 pletence. Uložíme ich na pomastený plech, necháme chvíľu podkysnúť /stačí 15-20 min/ potom ich potrieme rozšľahanými žltkami a upečieme.Po upečení potrieme cukrovou vodou, aby boli pekné lesklé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára