utorok 6. septembra 2016

Plnený bažant na jablkách

bažant, soľ, olej
plnka: 3 rožky, 2 dl sladkého mlieka, 100 g masla, 2 vajcia, polievkové korenie, žemľa, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 4 lyžice hrozienok, 15 mandlí, 5 jabĺk, 2 dl bieleho vína, lyžica zavarených brusníc, lyžica šípkového pretlaku
Očisteného bažanta dobre osolíme, naplníme plnkou.

Plnka: Rožky nakrájame a navlhčíme mliekom. V mise vymiešame maslo, žĺtky a 2 kvapky polievkového korenia, pridáme navlhčené žemle, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú vňať, hrozienka, jemne posekané mandle a sneh z bielkov. Touto plnkou bažanta naplníme, otvor spojíme špáradlami a vložíme do vymasteného pekáča. Keď je bažant napoly upečený a začína červenieť, obložíme ho na plátky nakrájanými ošúpanými jablkami a pod pokrývkou podusíme. O chvíľu ho podlejeme vínom a udusíme domäkka. Bažanta vyberieme a pokrájame. Jablká pretlačíme cez sito, pridáme do nich zavárané brusnice, šípkový pretlak a podávame s bažantom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára