vajce, 40
g margarínu, 100 g práškového cukru, 15
g medu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej
múky
krém : 2 dl silnej kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru
krém : 2 dl silnej kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru
Vajce,
margarín, cukor a med miešame nad parou, kým sa všetko
nerozpustí. Potom pridáme jedlú sódu, zamiešame, prelejeme do
múky a na lopári, spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri
časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, dáme na
vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Krém : Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém. Dobre preniešaným krémom plníme vychladnuté upečené plátky a necháme asi 2 hodina stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.
Krém : Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém. Dobre preniešaným krémom plníme vychladnuté upečené plátky a necháme asi 2 hodina stáť. Potom pokrájame a ocukrujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára