nedeľa 4. septembra 2016

Vínová torta

8 vajec, 250 g práškového cukru, 250 g mletých vlašských orechov, 50 g čokolády, 50 g kandizovaného ovocia, ostrúhaná kôra z citróna, 200 ml červeného vína, 5 kociek kryštálového cukru, 4 klinčeky, celá škorica, 4 lyžice rumu, lyžica citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie, lyžica práškového cukru,
poleva : 100 g čokolády na varenie, 50 g stuženého rastlinného tuku, lyžička oleja
Vajcia rozdelíme. Žĺtky vymiešame dopenista s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu,nakrájané kandizované ovocie, najemno ostrúhanú citrónovú kôru a mleté orechy.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v mierne vyhriatej rúre približne 40 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť vo forme, vyklopíme a necháme úplne vychladnúť na kuchynskej mriežke.Červené víno prevaríme s kockovým cukrom, so škoricou a s klinčekmi, pridáme rum a citrónovú šťavu. Vínovou zmesou pokvapkáme vychladnutý korpus a necháme poriadne vsiaknuť. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s tukom a olejom. Necháme mierne vychladnúť a polejeme ňou tortu. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára