6
vajec, 215 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 45 g
kakaa, lyžička prášku do pečiva, 50 ml kávy, hobliny čokolády
alebo zrnká kávy-na ozdobu, tuk na vymastenie a polohrubá múka na
vysypanie formy
krém : 3 lyžice mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 lyžice kávového likéru, 120 g práškového cukru, 175 g masla
krém : 3 lyžice mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 lyžice kávového likéru, 120 g práškového cukru, 175 g masla
Tortovú
formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vajcia rozdelíme, bielky
vyšľaháme s polovicou cukru dotuha. Žĺtky a zvyšný cukor
vyšľaháme do peny, postupne k nim zašľaháme múku preosiatu s
kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame sneh z
bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 20 minút v rúre
vyhriatej na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť
a vodorovne ho prekrojíme na polovicu. Čokoládu rozpustíme v
mlieku, primiešame likér, necháme vychladnúť a na 30 minút dáme
do chladničky. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a pomaly pridáme
vychladnutú mliečnu čokoládu. Miešame, kým nevznikne hladký
krém. Spodný korpus pokvapkáme kávou, natrieme polovicou krému,
prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý pokvapkáme kávou a
natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou
alebo zrnkami kávy (alebo aj obidvoma).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára