nedeľa 4. septembra 2016

Krémovo-orechová torta

hrnček polohrubej múky, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 4 lyžice horúcej vody, lyžička prášku do pečiva, tuk na vymastenie a múka, na vysypanie formy, čokoládová poleva na ozdobenie,polovice lieskovcov na ozdobenie
krém : 250 g masla, hrnček práškového cukru, 3/4 hrnčeka mlieka, 0,5 balíčka vanilkového pudingu, 2 lyžice rumu, 5 lyžíc mletých vlašských orechov
Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame dopenista a postupne do nich zašľaháme vodu a cukor. Primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi.Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.Časť mlieka rozmiešame s pudingom a polovicou cukru na krém. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme rozmiešaný puding a 5 minút povaríme. Za stáleho miešania vychladíme. Do krému zapracujeme zmäknuté maslo, rum a orechy.Upečený korpus dvakrát vodorovne prerežeme,natrieme krémom a spojíme. Odložíme si toľko krému, aby sme ním potreli aj boky a vrch torty. Necháme krátko stuhnúť. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme polovicami lieskovcov. Pred podávaním dáme na hodinu do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára