hrnček
polohrubej múky, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 4 vajcia, 4
lyžice horúcej vody, lyžička prášku do pečiva, tuk na
vymastenie a múka, na vysypanie formy, čokoládová poleva na
ozdobenie,polovice lieskovcov na ozdobenie
krém : 250 g masla, hrnček práškového cukru, 3/4 hrnčeka mlieka, 0,5 balíčka vanilkového pudingu, 2 lyžice rumu, 5 lyžíc mletých vlašských orechov
krém : 250 g masla, hrnček práškového cukru, 3/4 hrnčeka mlieka, 0,5 balíčka vanilkového pudingu, 2 lyžice rumu, 5 lyžíc mletých vlašských orechov
Vajcia
rozdelíme, žĺtky vymiešame dopenista a postupne do nich zašľaháme
vodu a cukor. Primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov
vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej
zmesi.Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme 25
minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť
na kuchynskej mriežke.Časť mlieka rozmiešame s pudingom a
polovicou cukru na krém. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme
rozmiešaný puding a 5 minút povaríme. Za stáleho miešania
vychladíme. Do krému zapracujeme zmäknuté maslo, rum a
orechy.Upečený korpus dvakrát vodorovne prerežeme,natrieme krémom
a spojíme. Odložíme si toľko krému, aby sme ním potreli aj boky
a vrch torty. Necháme krátko stuhnúť. Polejeme rozpustenou
čokoládovou polevou a posypeme polovicami lieskovcov. Pred
podávaním dáme na hodinu do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára