1
l mlieka, soľ, 200 g ryže, 2 lyžice kryštálového cukru, 40 g
masla, šťava z citróna, 50 g nasekaných vlašských orechov,
pohár marhuľového alebo čerešňového kompótu (700 ml)
V
mlieku so štipkou soli uvaríme prebratú a premytú ryžu. Do
uvarenej a mierne vychladnutej ryže vmiešame cukor, citrónovú
šťavu, maslo a nasekané orechy. Dôkladne premiešame.Sklenú
nádobu vypláchneme vodou, dáme do nej polovicu ryže. Navrch
naukladáme väčšiu časť scedeného ovocia. Pridáme zvyšok
ryže. Necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do
chladničky.Po vychladnutí vyklopíme na tanier a ozdobíme zvyšným
ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára