nedeľa 4. septembra 2016

Ryžové flameri

1 l mlieka, soľ, 200 g ryže, 2 lyžice kryštálového cukru, 40 g masla, šťava z citróna, 50 g nasekaných vlašských orechov, pohár marhuľového alebo čerešňového kompótu (700 ml)
V mlieku so štipkou soli uvaríme prebratú a premytú ryžu. Do uvarenej a mierne vychladnutej ryže vmiešame cukor, citrónovú šťavu, maslo a nasekané orechy. Dôkladne premiešame.Sklenú nádobu vypláchneme vodou, dáme do nej polovicu ryže. Navrch naukladáme väčšiu časť scedeného ovocia. Pridáme zvyšok ryže. Necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do chladničky.Po vychladnutí vyklopíme na tanier a ozdobíme zvyšným ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára