350
g hladkej múky, 175 g práškového cukru, 170 g masla, 170 g
vlašských orechov, 10 g droždia, vajce
krém : 3 žĺtky, 30 g kryštálového cukru, 15 g hladkej múky, 125 ml mlieka,150 g masla, 130 g práškového cukru
poleva : 260 g práškového cukru, 2 lyžice uvarenej kávy, 2 lyžice horúcej vody
krém : 3 žĺtky, 30 g kryštálového cukru, 15 g hladkej múky, 125 ml mlieka,150 g masla, 130 g práškového cukru
poleva : 260 g práškového cukru, 2 lyžice uvarenej kávy, 2 lyžice horúcej vody
Hladkú
múku preosejeme do misy spolu s práškovým cukrom. Pridáme mleté
orechy, zmäknuté maslo, rozdrobené droždie a vajce.Vypracujeme
hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí premiesime,
natenko rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska a na plechu
vystlanom papierom na pečenie upečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Krém:
V hrnci na miernom ohni uvaríme z mlieka, zo žĺtkov, z
kryštálového cukrua múky hustejší krém, necháme
vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a
postupne doň zapracujeme vychladnutý krém. Upečené
kolieska poprekrajujeme a naplníme pripraveným krémom.
Poleva : V miske dohladka vymiešame čiernu kávu, vodu a cukor. Polevou polejeme naplnené peniažky a necháme uschnúť.
Poleva : V miske dohladka vymiešame čiernu kávu, vodu a cukor. Polevou polejeme naplnené peniažky a necháme uschnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára