nedeľa 4. septembra 2016

Peniažky-recept

350 g hladkej múky, 175 g práškového cukru, 170 g masla, 170 g vlašských orechov, 10 g droždia, vajce
krém : 3 žĺtky, 30 g kryštálového cukru, 15 g hladkej múky, 125 ml mlieka,150 g masla, 130 g práškového cukru
poleva : 260 g práškového cukru, 2 lyžice uvarenej kávy, 2 lyžice horúcej vody
Hladkú múku preosejeme do misy spolu s práškovým cukrom. Pridáme mleté orechy, zmäknuté maslo, rozdrobené droždie a vajce.Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí premiesime, natenko rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska a na plechu vystlanom papierom na pečenie upečieme vo vyhriatej rúre doružova.

Krém: V hrnci na miernom ohni uvaríme z mlieka, zo žĺtkov, z kryštálového cukrua múky hustejší krém, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne doň zapracujeme vychladnutý krém. Upečené kolieska poprekrajujeme a naplníme pripraveným krémom.
Poleva : V miske dohladka vymiešame čiernu kávu, vodu a cukor. Polevou polejeme naplnené peniažky a necháme uschnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára