500
g hladkej múky,25 g droždia,2 lyžice práškového cukru, vajce,
soľ, ostrúhaná kôra z citróna, 300 ml mlieka, 50 g tuku, maslo
na vymastenie plechu a na potretie
krém : 500 ml mlieka, balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 žĺtky, lyžica masla, balíček vanilínového cukru
krém : 500 ml mlieka, balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 žĺtky, lyžica masla, balíček vanilínového cukru
Z
mlieka, droždia, zo soli a z lyžice cukru pripravíme kvások. Múku
preosejeme do väčšej misy, v strede urobíme jamku, do ktorej
nalejeme kvások, jemne zapracujeme, ďalej pridáme rozpustený tuk,
vajce,citrónovú kôru a zvyšok cukru. Vypracujeme hladké cesto,
ktoré sa odlepuje od stien misy. Vyformujeme guľu, jemne
poprášime múkou, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme na
teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na dosku a
rozdelíme ho na 5 častí. Každú časť vyvaľkáme na dlhý tenší
valec, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Jednotlivé kúsky cesta
poukladáme vedľa seba na vymastený plech. Pred pečením ich
potrieme rozpusteným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Po upečení necháme vychladnúť, rozoberieme a podávame s
vanilkovým krémom.
Krém : Z mlieka, pudingu, cukru a zo žĺtkov uvaríme stredne hustý puding. Kým je horúci, zapracujeme doň maslo a vanilínový cukor. Dôkladne premiešame a podávame.
Krém : Z mlieka, pudingu, cukru a zo žĺtkov uvaríme stredne hustý puding. Kým je horúci, zapracujeme doň maslo a vanilínový cukor. Dôkladne premiešame a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára