nedeľa 4. septembra 2016

Dukátové buchtičky-recept

500 g hladkej múky,25 g droždia,2 lyžice práškového cukru, vajce, soľ, ostrúhaná kôra z citróna, 300 ml mlieka, 50 g tuku, maslo na vymastenie plechu a na potretie
krém : 500 ml mlieka, balíček vanilkového pudingu, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 žĺtky, lyžica masla, balíček vanilínového cukru
Z mlieka, droždia, zo soli a z lyžice cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, v strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme kvások, jemne zapracujeme, ďalej pridáme rozpustený tuk, vajce,citrónovú kôru a zvyšok cukru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy.  Vyformujeme guľu, jemne poprášime múkou, zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozdelíme ho na 5 častí. Každú časť vyvaľkáme na dlhý tenší valec, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Jednotlivé kúsky cesta poukladáme vedľa seba na vymastený plech. Pred pečením ich potrieme rozpusteným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre doružova. Po upečení necháme vychladnúť, rozoberieme a podávame s vanilkovým krémom.
Krém : Z mlieka, pudingu, cukru a zo žĺtkov uvaríme stredne hustý puding. Kým je horúci, zapracujeme doň maslo a vanilínový cukor. Dôkladne premiešame a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára