nedeľa 4. septembra 2016

Kysnuté dolky

200 g hrubej múky , 20 g droždia, lyžica práškového cukru, lyžička soli, 2 žĺtky, 500 ml mlieka, 2 bielky, olej na vyprážanie
Malé množstvo vlažného mlieka dáme do hrnčeka,pridáme rozdrobené droždie, cukor a necháme vykysnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, žĺtky, zvyšné mlieko a kvások.Cesto vymiesime, zapracujeme doň sneh a rozriedime dostatočným množstvom vlažnej vody. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.V panvici na dolky rozohrejeme malé množstvo oleja,na ktorom z oboch strán vyprážame dolky. Po vypražení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku, ešte teplé podávame s lekvárom alebo džemom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára