200
g hrubej múky , 20 g droždia, lyžica práškového cukru, lyžička
soli, 2 žĺtky, 500 ml mlieka, 2 bielky, olej na vyprážanie
Malé
množstvo vlažného mlieka dáme do hrnčeka,pridáme rozdrobené
droždie, cukor a necháme vykysnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, žĺtky, zvyšné mlieko a
kvások.Cesto vymiesime, zapracujeme doň sneh a rozriedime
dostatočným množstvom vlažnej vody. Prikryjeme utierkou a necháme
30 minút kysnúť na teplom mieste.V panvici na dolky rozohrejeme
malé množstvo oleja,na ktorom z oboch strán vyprážame dolky. Po
vypražení necháme odkvapkať na papierovom obrúsku, ešte teplé
podávame s lekvárom alebo džemom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára